Care sunt beneficiile unui controlor part-time?

 Expertiza financiară este esențială atunci când gestionați provocările zilnice ale conducerii unei afaceri pe piața competitivă actuală. Un controlor cu jumătate de normă poate fi exact ceea ce are nevoie afacerea dvs. pentru a se ocupa de finanțele sale și pentru a excela. Ce face exact un controlor part-time, totuși? În esență, un controlor gestionează starea actuală a finanțelor unei companii și este responsabil pentru operațiunile financiare de zi cu zi.


De obicei, un controlor va raporta direct directorului financiar al companiei, dar pentru întreprinderile mai mici, rolurile de CFO și de controlor pot fi reunite într-un singur caz, caz în care controlorul va raporta CEO-ului. Rolul de controlor joacă un rol important în finanțele companiei dvs., de la supravegherea departamentului de contabilitate și finanțe până la coordonatorul de creare a rapoartelor și de conformitate. Mai jos este o explicație mai detaliată a ceea ce un controlor este responsabil pentru manipularea unei companii.


Procese


Controlorul decide procedurile și procesele care vor fi utilizate de echipa contabilă. Este important ca controlorul să aleagă politicile și procedurile care se potrivesc cel mai bine companiei, deoarece acestea vor determina modul în care funcționează departamentele financiare. Aceasta poate include totul, de la tipul de software de contabilitate utilizat până la benchmark-uri și crearea de rapoarte.


Rapoarte financiare


Când vine vorba de rapoarte financiare, controlorul este în mare măsură responsabil de producerea acestor documente. Rapoartele sunt create de controlor cu asistența personalului contabil și financiar, dar este responsabilitatea controlorului să se asigure că aceste rapoarte sunt la timp și respectă principiile contabile general acceptate. Aceste rapoarte trebuie, de asemenea, să reflecte îndeaproape situația financiară cea mai actuală a organizației.


Deciziile financiare


Controlorul are, de asemenea, un cuvânt mare de spus în deciziile financiare ale companiei, deoarece funcția are cunoștințe aprofundate despre situația financiară a organizației. Atunci când echipa de conducere discută despre schimbări potențiale ale companiei, cum ar fi adăugarea unui nou produs sau schimbarea serviciilor, controlorul determină riscul financiar implicat în decizie și stabilește dacă organizația poate sprijini financiar schimbarea în avans.


Bugetele


O mare parte din informațiile de luare a deciziilor se bazează pe bugetul companiei, pe care controlorul este, de asemenea, responsabil pentru crearea. În funcție de nevoile companiei, un controlor va crea un buget pe an sau pe trimestru. După trecerea anului sau a trimestrului bugetat, controlorul realizează apoi un raport de la buget la efectiv, care arată o analiză a câți bani efectivi au fost cheltuiți în perioada respectivă și cât a fost bugetat. Compania poate face ajustări bugetului în avans odată ce cunoaște aceste cifre.


Plăți


Controlorul este responsabil să se asigure că toate plățile sunt la timp. Poziția supraveghează personalul contului de plătit și de încasat pentru a se asigura că furnizorii primesc plăți conform programului și, de asemenea, pentru a se asigura că clienții plătesc pentru serviciile lor. Plățile la timp sunt esențiale pentru o companie care funcționează fără probleme.


Acest lucru este valabil nu numai atunci când aveți de-a face cu clienții și vânzătorii, ci și atunci când plătiți angajații. Pe lângă plățile clienților și furnizorilor, controlorul trebuie, de asemenea, să se asigure că statul de plată este exact. Controlorul face acest lucru prin monitorizarea deducerilor fiscale și a plăților de asigurări pentru a se asigura că sunt reținute sumele corecte, astfel încât cecurile de plată să fie corecte. Fără salarii exacte, satisfacția angajaților poate scădea, acesta fiind un alt motiv pentru care rolul de controlor este atât de vital pentru o organizație.


Conformitate


Departamentele financiare se confruntă cu multă atenție, în special după scandalurile financiare ale Enron și WorldCom, urmate de criza financiară din 2008. Întreprinderile trebuie acum să suporte o mulțime de reglementări care dictează modul în care își gestionează finanțele și modul în care raportează informațiile financiare către public.


Un controlor își asumă sarcina de a se asigura că o companie respectă toate regulile și reglementările financiare aplicabile. Aceasta înseamnă interacțiunea cu acționarii și raportarea informațiilor exacte pentru a construi și menține încrederea clienților și acționarilor. De asemenea, implică contribuția la pregătirea documentelor pentru ofițerul de audit în timpul unui audit de rutină. Când un controlor pregătește documentele și îl asistă pe auditor, procesul decurge mult mai ușor. Ulterior, controlorul se va ocupa de orice modificări necesare auditorului pentru conformitate.


Impozite


Pe lângă gestionarea auditurilor, controlorul înregistrează și impozitele companiei. Dacă compania decide să angajeze o afacere terță parte pentru a gestiona taxele, controlorul este în continuare responsabil pentru furnizarea de înregistrări și rapoarte care vor fi necesare pentru a depune cu exactitate documentele fiscale.



În cele din urmă, un controlor supraveghează stabilitatea financiară a unei companii. Controlorul poate îndeplini eficient această sarcină, deoarece postul necesită ani de experiență. Lucrând în rândurile dintr-o poziție de contabilitate de bază sau de audit, controlorul este bine conștient de deciziile necesare pentru a gestiona eficient departamentele financiare ale oricărei firme.


Dacă credeți că afacerea dvs. ar putea beneficia de expertiza enumerată mai sus, atunci luați în considerare angajarea unui controlor part-time. Un controlor part-time este ideal pentru afacerea dvs., deoarece veți obține consultanța financiară de care compania dvs. are nevoie fără costul angajării unui angajat cu normă întreagă. Veți avea mai mult timp să vă concentrați pe furnizarea de servicii clienților dvs., pe construirea de noi relații cu clienții și să cercetați problemele de bază ale afacerii atunci când aveți pe cineva în care puteți avea încredere în gestionarea finanțelor.


Comentarii